QUI SÓC

SERGI MINGOTE MORENO 

Vaig néixer a Parets del Vallès el 9 de març de 1971. Lloc on he viscut tota la meva vida, on m’he format, on he conegut la meva dona i on ha nascut la meva filla, la Júlia. La meva vocació de servei públic i la meva ideologia d’esquerres i progressista em van portar, des de ben jovenet, amb només 20 anys, a entrar en contacte amb el sindicat UGT i, posteriorment, a formar part del Partit Socialista de Catalunya. Sóc diplomat en Funció Gerencial per ESADE. L’altra meva gran passió, l’esport, també ha centrat gran part de la meva vida.

Des de maig de 2011, sóc alcalde de Parets del Vallès, on, entre 2003 i 2011, havia estat tinent d’alcalde i regidor de diferents àrees (Hisenda, Promoció Econòmica, Comerç, Esports, Comunicació, Organització i Via pública, entre d’altres).

La meva trajectòria professional s’inicià, però, com a tècnic d’esports de l’Ajuntament de Granollers, on vaig exercir com a professor d’educació física a diferents centres escolars entre 1990 i 2002.

Des de 2012, sóc membre del Consell Nacional del PSC, formació on milito des de 2003. El consell és l’òrgan màxim de decisió del partit entre congressos i la seva funció és definir les gran línies d’acció política i controlar l’acció de la Comissió Executiva.

Al novembre de 2011, assolia un altre repte apassionant per a mi, gran amant de la natura i el medi ambient: ser president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Aquest organisme, fundat l’any 1988, ha estat cabdal en la transformació que han patit els rius de la conca del Besòs en els darrers anys mitjançant la gestió de 16 depuradores d’aigües residuals i la millora del medi fluvial.

Com a alpinista, he fet més de 20 expedicions per tot el món durant els últims anys: des de les muntanyes de l’Himalaia -on he coronat quatre 8.000, tres sense oxigen i sense xerpes- fins a la gèlida travessa del pol nord, passant pels cims més alts dels cinc continents.

La primavera de 2003 vaig coronar per segona vegada l’Everest i vaig realitzar la primera transmissió mundial en directe des del cim per a Televisió de Catalunya. A més, em convertia així en el tercer alpinista de l’estat en posar el peu en el cim del món pels seus dos vessants.

L’any 1998 vaig coronar la sisena muntanya més alta del món, el Cho-Oyu (8.201 m.). El setembre de 1999, també a l’Himalaia, vaig assolir el cim del Shisha Pangma (8.008 m). Aquests dos 8.000 els he fet sense oxigen i sense xerpes, com també l’intent de l’estiu de 2000 al gegant pakistanès Gasherbrum II (8.035 m), on les contínues tempestes de neu que durant aquell any van afectar el Karakorum em van impedir pujar al cim i em vaig quedar a 7.000 m. A més, durant la mateixa expedició vaig perdre a un molt bon amic i gran alpinista. Aquesta és la cara més amarga de l’alta muntanya.

La meva faceta d’esportista m’ha ensenyat i m’ensenya moltíssim cada dia per ser millor alcalde: hem de lluitar amb totes les nostres forces i possibilitats per continuar endavant, siguin quines siguin les condicions externes. Al mateix temps que de la meva experiència com alcalde he après que, tant a la vida, com a l’esport, l’esforç, la constància, el sacrifici i el treball en equip, i per a la gent, ens ajuda a assolir els nostres reptes i a créixer com a persones.


AL FACEBOOK

L’ALCALDE

sergimingoteweb.cat.mialias.net

La setmana del sergi en imatges

Instagram

El blog de MINGOTE